Promosi Disember 2013 - Omega Guard

Nukilan Mama Ain 0 comments

Omega Guard - Minyak ikan terbaik di dunia



Apa istimewanya anda beli Omega Guard ini daripada saya???

- FREE MEMBERSHIP
- CASH BONUS
- ETC

Jadi, call / whatsapp saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut... 0193347834...

Susu ibu dapat elak pelbagai jenis penyakit

Nukilan Mama Ain 0 comments
Berikut jenis penyakit-penyakit yang dapat dielakkan dengan menyusu bayi anda...

Ianya tidak dipaksa untuk menyusukan bayi anda, tapi susu ibu itu adalah hak bayi anda... No kompromi!!! Seronoknya apabila saya dapat menyusu bayi saya, Tasnim sampai sekarang, walaupun usianya sudah mencecah 3 tahun, tapi bonding antara bayi saya dengan saya sangat rapat... Seakan saya boleh membaca hati dan fikirannya... Paling seronok, saat dakapan yang rapat dan indah itu disusuli dengan ciuman yg penuh ikhlas... Seronoknya menyusu, insya Allah, saya akan mengulangi saat-saat indah ini andai saya ada baby nanti di tahun hadapan... Insya Allah...

Ubat vs Supplemen

Nukilan Mama Ain 0 comments

PERBEZAAN ANTARA UBAT DENGAN SUPPLEMENT


Medicine ( Ubat )

1. Ubat sama sekali ganjil dengan tubuh badan. Mereka tidak menjadi sebahagian daripada tisu-tisu kita, tidak juga menyumbang bahan-bahan berkhasiat.

2. Ubat ialah ejen-ejen bahan kimia yang kuat yang boleh mengubah fungsi –fungsi secara menggangu tindakan biokimia dan proses enzim.

3. Ubat boleh mengakibatkan kesan sampingan, kebanyakkan boleh kekal dalam badan. Malahan aspirin boleh kekal menyebabkan ganguan dalam perut, pendarahan dalam perut, loya, ganguan penglihatan, ganguan mental, bintik-bintik merah, telinga berdengung, ganguan penghadaman, dan akhirnya kematian.

4. Ubat bertindak baik hanya secara berasingan. Ianya boleh mengangu satu sama lain dan berkebolehan menghasilkan kesan-kesan sampingan.

5. Ubat baik dimakan biasanya dipertengahan waktu makan untuk mengelakkan hal yang saling mempengaruhi atau pencairan oleh kesan daripada makanan.

6. Ubat berkemungkinan membawa maut. Salah guna atau berlebihan boleh membunuh. 

7. Ubat menghasilkan kesan kepada setiap orang. Tidak kira apa keadaan seseorang itu. Seseorang boleh merasai kesan pengambilannya.

3. Ubat bertindak cepat dan menakjubkan, sering mengasar.seseorang boleh menerima kesanya dalam jangka masa yang pendek beberapa minit atau jam.

8. Ubat merawat kesan atau tanda-tanda sakit, tetapi bukanya merawat punca sakit. Ianya hanya menutup kesakitan, disebaliknya ia tidak memulihkan. Tidak ada keadaan badan yang disebabkan oleh kekurangan apa-apa ubat. Contohnya sakit kepala, bukan disebabkan kekurangan aspirin pada sesuatu system.

9. Orang tua biasanya memerlukan ubat pada sukatan yang rendah kerana mudah mendapat kesan sampingan yang serius jika dibandingkan dengan orang muda.

Supplement ( Vitamin )

1. Bahan berkhasiat kesemuanya adalah semulajadi dan penting kepada tubuh badan. Jika kita kurang mengambilnya, kita akan mati atau sengsara akibat kelemahan fungsi organ.

2. Bahan-bahan berkhasiat bertindak dengan membantu tindakan biokimia dan pemprosesan enzim.

3. Bahan berkhasiat tidak menimbulkan kesan sampingan. Menggunakannya berlebihan hanya tergangu sementara. Oleh itu badan akan membina system enzim untuk menghadapi bahan berkhasiat, ianya bersedia menghadapi kelebihan.

4. Bahan berkhasiat bertindak lebih baik secara bersatu antara satu sama lain ibarat rantai. Kesemuanya harus bergabung untuk menghasilkan kesan yang lebih baik.

5. Bahan berkhasiat baik diambil bersama makanan. Ianya lebih berkesan menyerap bersama makanan dan mempertingkatkan keberkesanan penghadaman lain-lain factor makanan.

6. Bahan berkhasiat adalah selamat. Tiada satu pun kenyataan yang tercatit mengenai merbahayanya dengan pengambilan vitamin, zat galian dan asid amino.

7. Bahan berkhasiat tidak menghasilkan tindak balas kepada seseorang. Ianya hanya member kesan sekiranya bahan-bahan berkhasiat ternyata kekurangan dalam tubuh badan.

8. Bahan-bahan berkhasiat bertindak secara perlahan-lahan dalam jangka masa yang panjang. Ia kebiasannya mengambil masa berbulan-bulan untuk mencapai kesan kejayaan.

9. Bahan berkhasiat bertindak merawat terhadap PUNCA penyakit sekiranya digunakan kerana menampung kekurangannya. Jika sesuatu keadaan yang sedia ada itu berpunca dari kekurangan sesuatu bahan berkhasiat yang tertentu oleh itu menambahkannya ketika mengambil makanan dapat mengatasi masalah serta kerosakan yang telah terjadi dan tidak berulang lagi.

10. Orang tua memerlukan lebih banyak bilangan khasiat, oleh kerana faktor-faktor kekurangan yang berlarutan begitu lama serta penghadaman yang lemah.

RINGKASANNYA...

Ubat di ambil ketika kita sakit sahaja...

Supplement boleh diambil bila-bila masa... dan yang paling penting minum air banyak semasa mengambil supplement...

Ubat mengandungi dadah yg membolehkan ia bertindak dengan cepat....

Supplement tidak menggunakan dadah tetapi mengandungi banyak vitamin-vitamin yang sihat yg digunakan untuk melawan segala penyakit....

MENCEGAH ADALAH LEBIH BAIK DARI MENGUBATINYA......

Kebaikan Vivix

Nukilan Mama Ain 0 comments
KEBAIKAN VIVIX UNTUK MANFAAT BERSAMA

Vivix ialah merupakan produk terbaru Shaklee yang baru sampai ke Malaysia. Vivix™ adalah minuman campuran botani yang merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol.

Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.

GOLONGAN YANG AMAT MEMERLUKAN VIVIX :

1) Pesakit Diabetes

2) Arthiritis

3) Pesakit Gout

4) Pesakit Kanser yg telah menjalani kimoterapi

5) Orang yg rabun mata yang sangat memerlukan antioksidan yang tinggi

5) Ibu bapa yang sibuk bekerja seharian menguruskan anak-anak dan tanggungjawab

6) Golongan yg mementingkan kesihatan badan yg maksimum

7) Atlit atau orang yang sangat aktif bersukan

8) Anti Penuaan

Happy befday, sayangku QSHA...

Nukilan Mama Ain 0 comments
Arini befday Qsha yang ke 8, sekejap je masa berlalu... Seperti tahun2 lepas, kami celebrate di sekolah je, seronok tgk kawan2 meraikan befdaynya skali...

Sekejap je masa berlalu, Qsha dah pun jadi anak dara, cute mute macam mama dia...opsss! Kemana tumpahnya kuah kalau tak ke nasi... hahahahaha...

Sejak jadi Work At Home Mom, seronok apabila dapat meraikan hari bahagia anak2 bersama... Jgn jelas... Hanya bekerja dari rumah, tp masih boleh mengintai anak2 di sekolah... Memang superb!

Anyway, happy befday Qsha, selamat panjang umur, murah rezeki dan menjadi anak yg solehah... Sayang Kakak...! You are our SOULMATE...

Vitamin yang selalu di amalkan:

-Mealshake
-Vit C Chewable
-Omega Guard

Alhamdulillah, sentiasa sihat, kulit pun cantik, asma, batuk dan selsema pun hilang...


Cara mudah menaikkan BERAT BADAN

Nukilan Mama Ain 0 comments

NAK GEMUK? 

BERAT BADAN NAIK DENGAN CEPAT DAN SELAMAT

Gemuk tak semestinya tak cantik, ada yang dari badannya chubby nak kurus, kita ada produk untuk SET KURUS, tapi entry ni membincangkan cara mudah naikkan berat badan dengan SET TAMBAH BERAT BADAN / WEIGHT GAIN SET... Ianya tidaklah memerlukan masa yang lama untuk menjadikan badan kita kepada berat yang ideal dengan SET TAMBAH BERAT BADAN ni. Ada yang berjaya dengan 4kg sebulan. Magic kan?

Nak gemuk tak semestinya makan je 24 jam... Jangan! Ianya bukanlah sesuatu yang sihat dan selamat. Nak gemuk pun ada caranya. Ianya merupakan cara paling mudah untuk naikkan berat badan. Anda tentu sekali tidak selesa apabila badan seperti papan lapis atau kurus seperti tiang elektrik. Tak cukup zat orang kata... Situasi ini nampak remeh bagi yang tidak mengalaminya, namun ianya sesuatu yang menggerunkan kepada pemilik badan tersebut. Mungkin ada yang kata, apa susah makan je la banyak-banyak. Hakikatnya, ianya tidaklah semudah itu.


FAKTOR MENYEBABKAN KURUS:

-Memiliki tahap metabolisme yang cepat
-Pengaruh faktor genetik
-Keperibadian dan lingkungan sekitarnya
-Serta beberapa keadaan tertentu yang boleh mempengaruhi tahap metabolisme atau dari hormon tertentu / pengambilan ubat-ubatan yang mengandungi steroid / pernah sakit yang kronik


Bagi yang memiliki tubuh kurus atau BMI di bawah normal, ada beberapa cara sihat yang boleh dilakukan untuk menaikkan berat badan,iaitu:


1. Makan makanan yang mengandung kalori, vitamin dan mineral tinggi.
2. makan dengan keseimbangan yang tepat, nisbah yang disarankan adalah 60-70 peratus karbohidrat, 10-15 peratus protein dan sejumlah kecil lemak.


Maka Shaklee sarankan 3 jenis supplement iaitu
Meal Shake, Vitalea & B-Complex yang dapat menaikkan berat badan secara selamat, sihat dan semulajadi...

GAIN WEIGHT SET
SET TAMBAH BERAT BADAN

1.Meal Shake - Membekalkan 35% atau lebih nilai harian bagi 19 vitamin dan mineral yang penting. sumber yang kaya kalsium, fiber dan protein. Secara basicnya, protien amat penting dalam proses menambah berat badan, kerana pengambilan protin boleh mengisi keperluan tubuh kerana protien adalah asas kepada pemakanan tubuh badan sama ada nak tambah berat , nak kurus, nak cantik..kesemuanya perlukan protien dan antara sebab yg lain ialah, protien membantu penyerapan yg lebih baik ke atas supplement yang kita ambil..

2.Vitalea - membekal 23 jenis vitamin penting bersama iron yang sangat penting dalam pembentukan sel darah merah yang sememangnya diperlukan oleh tubuh badan kita. Supplement penting untuk diet yang mana walau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit yang sentiasa tegang, mengelak pitam dan pening.

3.B-Complex - Mengandungi 8 jenis vitamin B yang penting untuk badan. BComplex sangat penting dalam membantu memetabolismekan karbohidrat, lemak & protein, Anti stress (sebagai penenang), Membantu meninggikan sistem pertahanan badan, menukarkan makanan(glukos) kepada tenaga dan membantu kita berfikiran positif sentiasa.


JADUAL PEMAKANAN HARIAN DAN SUPPLEMENT


Pagi (Sarapan) :
-Makan pagi (terserah, nasi goreng or nasi lemak or ape2..janji mesti ada daging/ayam /telur/ikan)
-Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu Mealshake)
-Makan B complex (1 biji) dan Vitalea (1 biji) dengan air kosong / plain water (bukan air susu yer?)


Brunch (Makan linkungan pukul 10 pagi iaitu makan antara makan pagi dan makan tengah hari) :
-Makan roti, Minum 1 gelas susu


Tengah hari / lunch:
-Makan siang yang bergizi seperti biasa seperti - nasi dan lauk ayam/ikan/daging. (Tak perlu makan banyak)


Minum Petang / Tea time :
Makan roti, Minum susu 1 gelas (bancuh 1 sudu mealshake)


Makan Malam :
(sebaiknya 3-4 jam sebelum tidur..nasi + lauk.. Tak perlu makan banyak). Makan Vitalea 1 biji.


10 minit sebelum tidur :
Makan roti sekeping serta minum 1 gelas susu


PERATURAN /RULES
Mesti melakukan senaman 10 minit sehari sekurang-kurangnya...senaman ringan pun xpe...tak perlu melakukan senaman yang berat. Selain itu juga, mesti berdisiplin dalam mengikut jadual pemakanan harian dan jadual pemakanan supplement. Cara mudah ialah dengan mengangkat botol air mineral yang 500 liter tu, mcm angkat berat, isi jer penuh2, melakukan skipping atau senaman yang boleh membina otot badan dan jangan makan makanan ringan atau junk food. 


Selepas 2 minggu pengambilan SET TAMBAH BERAT BADAN SHAKLEE, 
hasilnya :

*berat badan semakin bertambah dan chubby
*dapat meningkatkan selera makan
*semakin berisi dan gebu


Semoga anda berjaya naikkan berat badan... Hubungi saya dengan whatsapp/pm/sms untuk sebarang konsultasi percuma (after sale) 0193347834...

Kelebihan ahli Shaklee

Nukilan Mama Ain 0 comments

Sertailah kami hari ini dengan menikmati kelebihan sebagai AHLI SHAKLEE SEUMUR HIDUP


INI ADALAH PELUANG KEEMASAN ANDA BERSAMA KAMI

Daftarkan keanggotaan anda dengan bersama kami hanya RM65 atau keahlian percuma dengan pembelian 200points (lebih kurang RM660 untuk semenanjung & RM850 untuk Sabah/Sarawak) dan nikmati pelbagai ganjaran menarik. Anda hanya perlu menghubungi saya & saya akan uruskan pendaftaran atau datang sendiri ke branch terdekat dengan menggunakan ID saya sebagai sponsor/upline.




Apakah kelebihan menjadi ahli Shaklee?


* boleh membeli produk dengan harga ahli & mengumpul point dlm bentuk UV
* jana pendapatan dari rumah secara part time / full time
* UV boleh meningkat walaupun tiada downline
* minimum UV adalah 150UV, tapi sebenarnya tiada paksaan dalam bisnes ni

ANDA BUAT, ANDA DAPAT

* modal yang rendah
* potensi yang besar
* group yang harmoni dan bkn grup MLM yang lain, hanya mementingkan downline.
* jika berminat untuk serius berbisnes, ada kelas khas disediakan. Juga blog dan group exclusive kumpulan Euphoria Shaklee di FB. (ilmu2 bisnes internet, pemasaran FaceBook, teknik-teknik perniagaan internet terkini, jana pendapatan pasif dan banyak lagi )
* Shaklee menawarkan 3C iaitu Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local & international/Umrah yg ditaja sepenuhnya oleh Shaklee jika cukup syarat.
* Bimbingan dan sokongan berterusan
* Tutorial dan coaching secara online/offline
* Kelas-kelas yang boleh diuruskan di rumah anda sendiri

Apakah kelebihan mendaftar dengan kami?

-Sekiranya anda berdaftar bersama kami, saya akan kongsikan ilmu perniagaan, produk & konsultasi kepada pelanggan.
-Kami menawarkan training & guidance berterusan kepada anda, tidak kira di mana anda berada di seluruh Malaysia.
-Kelas bukanlah sesuatu yang wajib. Semuanya di hujung jari anda.
-Dengan ilmu, disiplin dan kerajinan, kami pasti anda juga boleh berjaya seperti yg lain. Insya Allah.

Bagaimana nak bermula?

Anda boleh memilih pakej-pakej di bawah:-
-Membayar yuran RM75, ATAU
-Membuat pembelian RM660 untuk keahlian percuma, ATAU
-Pembelian 2 botol Vivix, ATAU
-Pembelian 3 kotak Collagen Powder

Perbezaan kami:

-Perniagaan berasaskan produk
-Sistem yang halal
-Gabungan 3 elemen RAHSIA dalam pernigaan

OFFER BEST ini hanya terdapat dalam kumpulan kami sahaja. Hubungi saya mama.tasnim@yahoo.com @ 0193347834 untuk maklumat lanjut.

Cara mudah untuk bunting pelamin

Nukilan Mama Ain 0 comments

SET BUNTING PELAMIN

Ingin mendirikan rumahtangga dalam masa beberapa bulan lagi??? Set bunting pelamin ini diperkenalkan sebagai alternatif untuk kita ikhtiar dan berusaha seterusnya diiringi dengan doa...

Set Bunting Pelamin
Ini hanyalah salah satu ikhtiar dan usaha untuk memperoleh zuriat... Anda boleh mempersiapkan diri dengan pengambilan vitamin-vitamin ini supaya badan tidak terkejut menerima kehadiran cahaya mata... Dengan kata lain, badan anda sudah bersedia menerima satu nyawa lain yang akan berkongsi badan dengan anda selama 9 bulan 10hari... 

Jom kita tengok fungsi vitamin ni kepada badan kita:

Set untuk isteri:

1)  Energizing Soy Protein - ESP memberi sumber protein iaitu makanan asas kepada sel untuk menjadikan sel itu sihat bagi memudahkan proses persenyawaan.

2)  GLA penting bagi wanita yang mengalami masalah haid yang tidak teratur. Ianya juga boleh membantu mengekalkan sperma berada didalam rahim dengan lebih lama.

3) B Complex penting kepada mereka yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi asid folik yang diperlukan di awal kehamilan bagi mengelakkan bayi mengalami spina bifida.

Set untuk suami:

1)  Zinc Complex - Zinc berfungsi untuk pembentukkan hormon testosterone. Ia membantu mengekalkan jumlah air mani serta memberi tenaga kepada sperma supaya lebih aktif untuk menuju ke ovum. Selain itu juga ia berfungsi untuk pembentukkan DNA. Zinc sangat baik untuk lelaki kerana dapat membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat. 

2)  Vitamin E - Ianya boleh meningkatkan daya seksual suami isteri dan membantu menghasilkan sperma serta melindungi sperma daripada rosak. Yang paling menariknya, ia boleh membantu mengatasi masalah pancutan awal.

Di samping itu juga, kita hendaklah berdoa dan berserah kepadaNya, jgn lah kita cepat berputus asa...    
                                    
                                                    Doa untuk mendapatkan zuriat (credit)


                          

Sila hubungi saya, melalui whatsapp / pm / viber / wechat / msg 0193347834 utk harga yang sangat berbaloi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...