Ostematrix untuk masalah insomnia

Nukilan Mama Ain

Ostematrix teman anda sebelum tidur

Tidur adalah normal dan sesuatu yang biasa. Ia adalah satu tempoh untuk individu merehatkan dan memulihkan badan dan mindanya. Lebih kurang 10% hingga 20% populasi mengalami insomnia. Kebanyakan orang dewasa memerlukan 7 hingga 8 jam tidur setiap malam. Keperluan ini berbeza daripada individu kepada individu lain. Ada individu yang mampu berfungsi dengan baik hanya dengan 4 jam tidur. kanak-kanak memerlukan masa tidur yang lebih daripada orang tua. Tetapi tidur yang tidak cukup disebabkan gangguan semasa tidur, dinamakan INSOMNIA.

Insomnia
Ostematrix untuk Insomnia
 Apa itu INSOMNIA?

Insomnia ialah suatu gangguan tidur atau kesulitan untuk tidur dengan lena. Pesakit yang menghadapi insomnia memiliki satu atau lebih daripada gejala berikut:

Kesukaran tidur:
- Sering bangun pada malam hari dan mengalami kesukaran untuk tidur semula.
- Bangun terlalu awal di pagi hari.
- Merasa penat setelah bangun dari tidur.

Jenis Insomnia:
Ada dua jenis insomnia;
- Insomnia primer
- Insomnia sekunder

Insomnia primer adalah seseorang yang mengalami masalah tidur yang tidak secara langsung terkait dengan keadaan kesihatan atau masalah lainnya. Sedangkan insomnia sekunder adalah seseorang yang mengalami masalah tidur kerana sesuatu yang lain. Misalnya, masalah kesihatan (seperti asma, stress, arthritis, kanser, atau perut yang meragam) atau kesan sampingan daripada ubat, atau kafein yang mereka ambil (seperti teh / nescaffe / kopi / alkohol).

Penyebab Insomnia:
- Stress yang signifikan (kehilangan pekerjaan atau perubahan, kematian orang yang dicintai, perceraian, dan lain sebagainya).
- Penyakit.
- Emosi tidak stabil.
- Faktor-faktor persekitaran, seperti bising, cahaya, atau suhu yang ekstreem (panas atau dingin) yang dapat mengganggu tidur.
- Beberapa ubat (contohnya yang digunakan untuk mengubati alergi, depresi, stress, tekanan darah tinggi dan asma) yang dapat mengganggu tidur.
- Gangguan jadual tidur normal (jet lag atau peralihan jam kerja dari siang ke malam).

Punca Insomnia:
Punca insomnia adalah drpd perasaan mengantuk di siang hari, kepenatan dan masalah dengan konsentrasi atau memori. Ia juga mungkin kerana banyak berfikir sehingga stress.
Ostematrix 120 kapsul
Bagaimana Ostematrix membantu tidur yang lena???

Kajian menunjukkan insomnia sangat dikaitkan dengan kekurangan MAGNESIUM. Magnesium ini adalah mineral yg banyak membantu otot dan saraf kita untuk lebih rilex dan seterusnya turut membantu kita untuk tidur dengan lebih lena pada waktu malam.

Pada warga emas, kajian menunjukkan dengan penambahan supplement yang mengandungi MAGNESIUM telah menunjukkan perubahan pada kualiti tidur iaitu dengan mengurangkan hormon kortisol yg mengganggu tidur malam dengan lena selenanya. Magnesium juga boleh membuatkan kita lebih rilex dan bersifat anti stress.

Semasa kita tidur, otot dalam badan akan bergerak dan meregang untuk persediaan hari esok dan MAGNESIUM diperlukan untuk bekerja dengan KALSIUM bagi membantu otot kita mengecut dan berehat.

KALSIUM dalam badan membantu untut otot mengecut dan MAGNESIUM pula membantu untuk otot rilex, ini menunjukkan tanpa MAGNESIUM, otot tidak boleh berehat dengan sebaiknya selepas mengecut dan seterusnya membawa kepada tidur yang tidak lena dan potensi kekejangan otot akan berlaku.

shaklee
Ostematrix Shaklee
Testimonial saya:
Saya akan menelan beberapa biji OSTEMATRIX sebelum tidur, saya dapat merasakan tidur yang lena dan puas kerana tidur yang berkualiti. Dengan itu juga, saya lebih senang terbangun dan lebih bertenaga pada keesokan harinya. Kesannya begitu cepat terasa. Saya sangat berpuas hati.


Antara kebaikan Ostematrix:
  1. Membantu tidur dengan lena sepanjang malam (Tidur yang berkualiti)
  2. Badan terasa bertenaga dan mudah untuk bangun pagi keesokan harinya, terutama apabila dengan pengambilan Vitamin B-Complex.
  3. Menghilangkan lenguh badan & bisa badan akibat bekerja dengan kuat.
  4. Mengurangkan rasa sakit pinggang & kekejangan pada kaki terutama ibu hamil / setok karong.
  5. Melawaskan sistem penghadaman – mudah ‘membuang’ keesokan harinya (tetapi bukan cirit birit)
Sila hubungi saya, untuk konsultasi dengan hanya pembelian produk daripada saya.
(Jangan beli dengan org lain, konsultasi dengan saya, saya takkan layan!)

Boleh call / msg / whatsapp / pm / telegram 0193347834... (AIN)

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Healthy R Us Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez