Set Subur

Nukilan Mama Ain
Petua bg mereka yg ingin memperolehi zuriat... suami ambil segenggam kurma dan isteri segenggam - buang biji. Kemudian blend dgn susu kambing. Minum dan baca Surah Maryam ayat 1-12. Petua ni hanya sekali je kena buat dan untuk setiap hari makan kurma dan minum susu kambing seperti biasa. Jgn lupa amalkan Ayat Maryam. Elakkan makan benda-benda masam selama setahun. InsyaAllah.


Doa Nabi Zakaria a.s. boleh diamal untuk memohon kepada Allah supaya dipermudahkan untuk mendapatkan zuriat.
Surah Al-Anbia’ ayat 89
"Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik Yang mewarisi."Doa Untuk Mendapatkan Zuriat

Surah Ali-Imran ayat 38
Wahai Tuhanku!Kurniakanlah kepadaku dari sisi-Mu keturunan yang baik. Sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa.”Jom dapatkan set untuk KEHAMILAN dan
meningkatkan KESUBURAN!

Kehamilan adalah suatu perkara paling bahagia buat seorang isteri. Kita juga perlu berusaha dan beristiqamah kepada Allah S.W.T. Jangan mudah putus asa dan jangan cepat salahkan takdir, kerana Allah S.W.T tahu apa yang terbaik untuk hambaNya.

Allah memberi kepada yang layak.

Set Euphoria ada menawarkan set untuk kesuburan, dengan kandungan vitamin yang sangat semulajadi yang mempunyai fungsi yang tersendiri yang diperlukan oleh badan kita dalam persediaan untuk hamil dan meningkatkan kesuburan.


1
Set Vitamin Asas
1) Vitalea
Mengandungi 19 vitamin dan mineral untuk nutrisi badan
2) B-kompleks yg mengandungi asid folik
Penting utk pembentukan dan perkembangan fetus
3) Vitamin C
Meninggikan imuniti badan
2
Vitamin yang berkaitan dengan kesuburan
4) Vitamin E
Menyuburkan sel2 dan organ reproduksi lelaki dan wanita
5) Zink

 Zink digunakan untuk kesuburan bagi wanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina. Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone dan memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum. Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA (Deoxyribose nucleid Acid).
6) GLA
(Mengandungi vitamin E) : Membantu menstabilkan hormon
7) Alfalfa
Sangat baik diamalkan oleh wanita, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).
3
Pemakanan Seimbang
8) Meal Shake
Mengandungi protein dan mineral-mineral penting dalam tubuh


Cara Pemakanan Supplement:

Untuk Suami :
         Optimum : Set B, Vit E dan Zinc
         Minimum / set budget : Vit E dan Zinc

Untuk Isteri :
         Optimum : Set B, Vit E / GLA
         Minimum / set budget : Alfalfa (jika ada keputihan), GLA
         Mealshake dan ESP diambil setiap pagi sebagai sarapan pagi


Boleh rujuk disini untuk keterangan lanjut: http://ainsglobal.blogspot.com/2013/06/set-subur-mengenal-waktu-subur-lelaki.html

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Healthy R Us Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez