Nak Cepat Kurus? 3 Prinsip Asas

Nukilan Mama Ain
Apakah cara nak cepat kurus? Diet yang ketat? Hmm sayangnya itu bukan cara yang baik. Kerana ramai yang ‘salah diet’. Misalnya hanya makan buah saja, atau mengurangkan makan hingga kekurangan zat. Malah ada yang menjalani senaman keras sehingga mencederakan diri sendiri.Jadi, bagaimanakah cara untuk kurus tanpa memudaratkan diri sendiri?

Pastikan anda mengikuti 3 prinsip asas ini:

3B
- bersih
- bina
- buang

Apakah yang diBERSIHkan, diBINA, dan diBUANG ini?

BERSIHKAN USUS:
- dengan menjalani detoksifikasi. Nyahtoksik-kan badan terutama bahagian usus agar penyerapan vitamin dan mineral dapat berlaku dengan berkesan.

HERB-LAX digunakan untuk detox usus.

ALFALFA juga boleh digunakan untuk tujuan ini.

FIBER PLAN UNFLAVOURED adalah bekalan serat harian yang juga boleh memberikan rasa kenyang.

MEMBINA OTOT:
Bina otot badan dan buang lemak dengan CINCH SHAKE MIX

Bagi ibu yang menyusukan anak pula, Cinch Shake Mix tidak sesuai, jadi pilihan untuk golongan ini ialah ENERGIZING SOY PROTEIN

MEMBUANG LEMAK:
Salah satu penyebab kegemukan ialah lemak di dalam badan. Bagaimana untuk membuang lemak? Adakah boleh kita membuang lemak?LECITHIN membantu untuk mengemulsi lemak terutama yang tersembunyi.

Namun begitu, anda harus ingat, amalan ini harus disertai dengan pemilihan makanan sihat – jauhi fast food, makanan berlemak… Pendekata ikut saranan piramid makanan; menjalankan kegiatan sihat seperti bersenam secara konsisten serta berfikiran positif.

Jom kurus secara sihat!

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Healthy R Us Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez