Ostematrix vs kalsium

Nukilan Mama Ain

Salah satu hotselling produk ---> OSTEMATRIX. Kenapa laris sangat Ostematrix ni? Sebelum tu jom kenali apa dia Ostematrix.


Ostematrix adalah suplemen yang membekalkan Kalsium, Magnesium dan dilengkapi Vitamin D untuk kadar penyerapan yang lebih baik dalam tubuh badan.


Ostematrix adalah salah satu vitamin yang terdapat dalam set penyusuan Eu Four Pack dan Eu Four Pack Plus. Bagi mereka yang mempunyai masalah dengan pengambilan Afalfa dalam set breastfeeding, saya sangat recommend Set Eu Four Pack ini sebagai alternatif.


Saya ambil artikel tentang beza Ostematrix dengan Kalsium lain dari blog VitaminSemulajadi.net.


"Ramai menganggap pil suplemen semua sama. Begitu juga apabila bercakap tentang sumber kalsium. Ramai yang menganggap semua kalsium adalah sama.


Jawapannya tidak. Kalsium, terutama pil kalsium adalah berbeza antara satu sama lain. Pil2 kalsium terdiri dari pelbagai jenis, antaranya calcium carbonate, calcium lactate, calcium citrate, calcium gluconate dan sebagainya.


Itupun, pil kalsium sahaja tidak cukup kerana ia memerlukan Vitamin D untuk penyerapan.


Apabila kalsium diambil bersama vitamin D, ya hasilnya tulang dan gigi yang kuat. Tapi tahukah anda itu tidak cukup?


Kerana tulang yang kuat perlu 'melekat' antara satu sama lain. Oleh itu ia memerlukan mangan, boron, copper dan sebagainya sebagai simen.


Kerana itu kita perlukan Ostematrix https://s-static.ak.facebook.com/images/blank.gif


Jangan ambil mudah hal kalsium, kekurangan kalsium memberi kesan yang buruk kepada kesihatan."


Supplement Facts Serving Size: 4 Caplets Servings per Container: 30

Credit: semuasihatselalu.blogspot


* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 


Saya adalah wakil Shaklee anda untuk penghantaran serata Malaysia. Pilihan COD di kawasan KLCC DAN SHAH ALAM. Sila hubungi 0193347834.


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Healthy R Us Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez