Vivix - Agen antioksida TERBAIK

Nukilan Mama Ain
Kenapa Vivix satu-satunya Agen antioksida yg TERBAIK?


Muscadine Grape

Anggur hebat ini adalah satu satunya anggur di alam semulajadi yang mempunyailebih satu kromosom daripada kromosom anggur biasa, yang mana ahli sains percaya mengukuhkan profil polyphenolnya dan berpotensi untuk memanafaatkan kesihatan. ia juga mengandungi asid ellagik dalam kepekatan yang tinggi, satu phyto-nutrient yang tidak dijumpai didalam anggur jenis lain dan telah menunjukkan mempunyai ciri-ciri menghentikan kimia penyebab kanser, anti-virus dan anti-bakteria.

Selepas dilakukan kajiselidik tambahan, jenis anggur hebat yang paling mustajab ini dikenal pasti. Seterusnya kumpulan ini, bersama dengan ahli sains dari University Georgia, membangunkan satu proses ekstraksi sejuk dan lembut untuk menjamin satu ekstrak yg bermutu tinggi dengan aktiviti biologi tertinggi seperti yang ditunjukkan dalam beberapa siri ujuan makmak untuk anti penuaan. Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat didalam Vivix, ahli sains menggabungkan resverator yg lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderly Eropah dan Carrot Ungu. Campuran inilah yg bertanggung jawab dalam banyak tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix.
Purple Carrot

Ianya adalah sumber terbaik vitamin A, dan mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolics, polyacetylenes, isocoumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins, antioksidan yang mustajab. Anthocyanins adalah bertanggungjawab pada warna merah menyala biru dan ungu pada buah dan sayuran. Berry mengandungi banyak anthocyanins, terutama sekali bluberry, yang mengandungi aktiviti antioksidan yang teramat tinggi.

Anthocyanins adalah antioksida utama didalam carrot yg berwarna ungu-kuning dan ungu oren, dan carrot ungu-kuning mengandungi kapasiti antioksidan tertinggi, diikuti oleh carrot ungu-oren. Asid klorogenik adalah antioksidan paling banyak didalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang dikaitkan dgn mengambil kopi.

Sejak kebelakangan ini, kajian telah menunjukkan anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi, termasuk antioksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan anti-carcinogen. Tambahan pula, ia juga mempamerkan kesan pada saluran darah, platelet dan lipoprotin yg berkebolehan mengurangkan risiko penyakit koronari jantung.Elderberry (Sambucus Nigra)

Satu daripada manfaat Elderberry adalah keberkesanannya dalam mengubati simptom flu, terutama sekali influenza B. Berry mengandungi flavonoids, yg mempunyai ciri antioksidan yg kuat, dengan yg demikian mengukuhkan sistem imun melawan jangkitan virus dan bakteria. Pada masa yg sama, Elderberry adalah sangat kaya dengan sebatian yg dikenali sebagai anthocyanin, yg memberi kesan anti-radang. Ia juga dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yg berkaitan dengan selsema atau influenza.

Walaubagaimanapun, Elderly tidak hanya kaya dengan antioxidant, tetapi juga vitamin A, B dan C dan nutrien seperti asid, amino acids, carotenoid, tannin dan rutin. Semua ini adalah manafaat kesihatan yg didapati dari Elderberry. Selain dari menguatkan sistem imun, untuk melawan jangkitan virus dan flu, elderberry dan ekstraknya juga berkesan terhadap keadaan flu, jangkitan yeast, asthma, batuk, sesak hidung, dada dan diabetes. Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan juga menghalang oksidasi kolesterol LDL Oksidasi. LDL dianggap sebagai satu penyebab penting panyakit kardiovaskular.

Kesimpulannya, elderberry mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung. Seterusnya lagi manafaat penting dari elderberry adalah pengurangan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.


Polygonum Cispidatum

Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Knotweed Jepun) adalah tumbuhan perenial yg besar berasal dari Asia, yg juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah. Knotweed Jepun adalah sumber kmersial Resveratrol, yg juga terdapat dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah.

Polygonum Cuspidatum mempunyai banyak manfaat kesihatan dan digunakan untuk merumuskan supplemen anti-penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional Cina. Ahli sains telah banyak melakukan ujian makmal keatas haiwan utk menentukan manafaat kesihatan resverator. Kesimpulan dari ujian ini menunjukkan resverator membantu melambatkan penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet dan mengurangkan berat badan.

Supplemen resveratrol mungkin jawapan utk memanjangkan usia kita. Ujian sebenar utk supplemen anti-penuaan ini adalah masa. Dimasa akan datang usia purata adalah didalam linkungan 120 tahun, mereka yg mengambil supplemen Resveratrol akan berterima kasih utk satu lagi terobosan santifik yg penting ini. * Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. Sila dapatkan nasihat dari Doktor atau pakar berkaitan penyakit-penyakit yang dihidapi. 

Sebarang pertanyaan mengenai produk Shaklee dan konsultasi percuma, sila hubungi saya :- 0193347834

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Healthy R Us Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez